Vitrineskabet er igen blevet et populært møbel

Vitrineskabe  (foto: traevarer.dk)
Vitrineskabe (foto: traevarer.dk)

Danserne er vilde med nips. Små arvestykker fra mor, som man kan huske hjemme fra barndomshjemmet, eller de små ting som børnebørnene har lavet i skolen til en. Der er mange ting i vores hjem, som bringer mange minder frem, og som danskerne gerne vil give en værdig plads, så beboere og gæster kan gå på opdagelse i dem.

Et møbel til opbevaring, som bliver mere og mere populært er vitrineskabet. I de seneste år har det fået et comeback, da det passer godt til at udstille og opbevare næsten alt i. Alt fra tallerkner, glas eller dvd-samlingen. Alt er muligt.

Vitrineskabe kommer i alle afskygninger

Et vitrineskab er langt fra et nyt møbel. Det betyder glasskab groft oversat fra fransk og har i århundrede været en måde at udstille og opbevare ting på.

Vitrineskabe var oprindeligt lavet af træ. Det er de fleste også stadigvæk. Nogle kan også være i metal eller plastikmateriale.
Med tiden har man kunne købe vitrineskabe i mange forskellige træsorter. Oprindeligt var skabet lavet at en hård træsort, som egetræ, ask eller teak. Træet er tungt og robust, men ikke nemt at baske rundt, når man skal flytte. Andre var lavet i fyrretræ, som er lettere og har en lys farve.

I dag er de gamle vitrineskabe i træ igen blevet populære. Dette kommer efter en periode, hvor mange pynteting gerne skulle gemmes væk bag ensartede og blanke skabslåger, som ikke have små glasruder.

I dag går mange på jagt efter det helt rigtige vitrineskab på loppemarkeder eller kræmmermarkeder. Derudover er der mange af de ældre traditionelle træfabrikker og møbelfabrikanter, som igen er begyndt at producere helt nye vitrineskabe lavet som de var i gamle dage med udskæringer og andre detaljer.

Andre laver mere moderne udgaver af det gamle skab med låger i et helt stykke glas og i mange forskellige størrelser.

 

Find dit nye vitrineskab hos traevarer

En tanke om “Vitrineskabet er igen blevet et populært møbel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.