Funkishuse er fuldstændig fri for overflødigheder

Hold det enkelt med et funkishus (foto benee-huse.dk)
Hold det enkelt med et funkishus (foto benee-huse.dk)

For når huset er fri for overflødigheder er der ekstra plads til at være en familie. Med overflødigheder menes der alle de pyntedetaljer, huse kan være plastret til med, for hvis man ikke synes, at den form for pynt hverken pynter eller gør gavn, kan man lige så godt undvære det. Funkisstilen er super enkel og minimalistisk, og så er der jo samtidig plads til at sætte sit eget personlige præg på hjemmet.

De skarpe, rene linjer er udgangspunktet i funkisstilen, og det skal frem for alt være nemt at bo i et funkishus. Det skal være nemt at indrette sig, men det skal også være nemt at omgås i familien og få hverdagen til at fungere. Det betyder at køkkenet er rummeligt, så der er plads til kokkerier og madpakkesmøren. Stuen er stor og lys, så familien kan samles og hygge sig sammen og badeværelset er lige til at gå til i med løsninger til toilet og bad, der nemt og lækkert. At have mere end et badeværelse går også hånd i hånd med funkis, da det vel sagtens er noget af det, der vil lette hverdagen allermest.

Lad husets funkisstil forgrene sig til haven

Når nu dit hus er gennemtænkt ned til mindste detalje, så ville det da være synd at lade haven stå til. Til en begyndelse skal du jo vælge dig en byggegrund, hvor huset skal opføres, og det ligger lige til højrebenet at lægge nogle tanker i den have, der skal omgive huset. Fra bar bund til drømmehave på kort tid. Og for funkishaven gælder mange af de samme principper, som gælder for funkishuset. Det skal være enkelt, lækkert og frem for alt funktionelt.

Du behøver ikke følge opskriften på funkis stringent, men du kan jo lade dig inspirere. For det første går funkisstilen væk fra de romantiske haver med symmetriske blomsterbede og små stier, der snor sig rundt i anlægget. Funkis er kendetegnet ved den enkle og sunde, grønne græsplæne, og så er det buske og træer, der ellers dominerer. Her behøver det ikke være symmetrisk, men buske og træer må meget gerne indgå i en form for komposition, der, hvis ikke den giver mening, skaber en form for balance i det samlede billede.

Funkishuse – se her

Læs meget mere om funkishuse:

Funkishuse udvisker grænsen mellem ”ude” og ”inde”

Et funkishus skal bygges med eftertanke

Funkis typehus – funktionel skønhed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.