Et funkishus skal bygges med eftertanke

Du skal have et funkishus, ok, men hvorfor? (foto www.ltm.dk)
Du skal have et funkishus, ok, men hvorfor? (foto www.ltm.dk)

Funkishusene er tidløse og populære. Det er der mange gode forklaringer på og årsager til. Deres arkitektoniske stil er enkel, og deres rene og skarpe linjer gør dem perfekte til indretning. Pladsen bliver udnyttet bedst muligt, og stilen passer til enhver smag.

Husene er blevet vældigt udbredt siden midten af 1900-tallet, og mange nordiske arkitekter har gjort sig bemærket verden over. Blandt andet Arne Jacobsen har tegnet funktionalistisk, og han har gjort funkis til et nordisk koncept, selvom stilen er tyvstålet fra de sydligere himmelstrøg.

Der er dog flere mindre ulemper ved huset, som du bør have med i dine overvejelser, når du bygger. Det er derfor vigtigt, at du får grundig rådgivning af kyndige fagfolk.

Tag højde for ulemper ved funkishuset

Sørg for alt i verden for at få lagt en grundig isolering under tagkonstruktionen. Funkis har oftest flade tage, og det kan volde problemer, fordi vandet samles. Man kan med fordel lave en lille hældning på tagkonstruktionen, og passer mørke teglsten også perfekt til husets fremtoning.

Mange altaner og terasser er på ældre funkishuse bygget uden tilstrækkelig bæreevne. Skal du bygge nyt, så byg en altan med maksimal bæreevne. Så vil du undgå revner i huset og senere dyr renovering.

Lav vinduer og døre dybere i facaden for at skåne dem for vind og vejr. I mange funkishuse ligger de yderligt, hvilket bevirker at karme og vinduer oftere skal udskiftes. Det kan blive en dyr regning.

Når det er sagt, så er funkishusene rummelige og familievenlige, så hvis du tager højde for detaljerne, så skal du ikke tøve med at komme i gang med byggeriet. God fornøjelse.

Se på funkishus her!

En tanke om “Et funkishus skal bygges med eftertanke”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.