En altandør gør hjemmet større, lysere og mere behageligt

Stå op til en vanvittigt flot udsigt med en balkon (foto minaltan.d)
Stå op til en vanvittigt flot udsigt med en balkon (foto minaltan.d)

En altandør er en vigtig men faktisk underkendt faktor, når det kommer til konstruktionen af en altan. Mange er forhippede på at få en altan, at de glemmer at tænke på den vigtige altandør. Nuvel, en altandør skal kunne åbnes og lukkes. Det er vel alle bekendt. Men der spiller også andet ind.

Spredning af lys og rum

En altandør er nemlig med til at sprede lys og gøre rummet større, end det egentlig er. Det er en vigtig arkitektonisk faktor over en altandør, som man ikke børe underkende. I dette til tider lysfattige land handler det om at få lukket alt det lys ind, som man overhovedet kan. Det handler om at nyde godt af det lys, der især tilfalder os om sommeren. Bor man i lejlighed, kan man nok godt nikke genkendende til lyset vigtige og livsgivende funktion. Især om sommeren kan lejlighederne føles, som om de bare ikke er nok. Man løber af den grund ofte ned i gårdene eller andre offentlige steder. Med en altandør som et lysgivende middel og en udvej til den vigtige altan, er man sikret fra at skulle gøre det. Selvfølgelig vil parker og andre offentlige steder stadig have deres attraktionsværdi. Men med en altandør og en altan har man sit eget private “ude-sted”.

En skøn åbning

En altandør fungerer altså perfekt som middel mod bylejlighedernes til tider klaustrofrobiske og mørke islæt. Den fungerer perfekt som en udvej til altanen. Måske bør den derfor være mestendels være af glas, så man virkelig får fyldt fladerne ud. Det transparante glas vil skabe de bedste muligheder for en behagelig og rar altan- og hjemmeoplevelse. Det giver virkelig bare lidt, når man på den måde får mulighed for at kunne komme helt tæt på sin omverden uden at skulle bevæge sig ud af hjemmet.
Læs meget mere om altandør her

 

Se også

Nu kan I selv designe balkoner

Panelgardiner til store vinduespartier

En tanke om “En altandør gør hjemmet større, lysere og mere behageligt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.